Český rybářský svaz
Místní organizace Hradec Králové

Prodej ryb

IMG_4315
Každý pátek
je možnost zakoupit živé ryby
na Rybárně v Malšovicích od 13,00 hod do 17,00 hod.

Zakoupené ryby usmrtíme, vykucháme a naporcujeme dle přání zákazníka.

 

Nabídka dne: 05.05.2017

 

Kapr 1kg - 2,5kg                            79Kč/kg

Kapr od 2,5kg                                89Kč/kg

Amur bílý                                     120Kč/kg

Pstruh duhový                              150Kč/kg

Sumec velký                                 210Kč/kg

 

Taška                                                5Kč/ks

 

Dotazy na telefonu +420 736 609 896

nejsou v prodeji:

Lín obecný                                  125Kč/kg

Candát obecný                            370Kč/kg

Tolstolobik                                     57Kč/kg

Štika obecná                                260Kč/kg

 

 

 

 

Recepty na sladkovodní ryby

Biftek z kapra

800 g kapřích filetů, 120 g prorostlé slaniny, sůl, drcený kmín, pepřové či steakové koření, sádlo nebo olej na pečení, alobal.

Filety z kapra nakrájejte na stejně široké proužky, široké tak, jak chcete mít vysoký „kapří biftek“. Poté je osolte a okořeňte a následně stáčejte tak, že je postavíte na bok a jeden k druhému stlačíte. Kůži přitom vždy stáčejte tak, aby tvořila obloučky kolem nichž je maso kapra, čili byla uvnitř. Když z proužků kapra vytvoříte kulatý „biftek“, obtočte ho plátky slaniny širokými jako maso kapra. Poté si z alobalu připravte proužek stejně vysoký jako biftek a tímto složeným páskem vaše dílo ovažte a následně oba konce stočte pevně k sobě. „Biftek z kapra" pak pečete na rozpáleném tuku z obou stran. Lze využít i grilovací desku či kontaktní gril. Při pečení se proužky masa spečou k sobě. Na talíři doplňte „biftek“ vinnou, hříbkovou omáčkou, nebo jinou omáčkou, teplou zeleninou, a podobně.

Amur pečený v těstě

600 g amura, 200 g listového těsta, krabička sardelových řezů, směs koření na ryby, sůl, vejce na potření, směs semínek a oříšků, 150 ml kysané smetany.

Nakrájíme si menší porce z amura. Poté je osolíme a okořeníme směsí koření. Můžeme přidat i bylinky a podobně. Listové těsto rozválíme na tenký plát a ten pak rozřežeme na čtverce či obdélníky. Na ně pokládáme kousky okořeněné ryby, vždy s kouskem sardelky. Z těsta pak přeložením vytvoříme kapsu a tu umáčkneme prsty na okrajích.
Jednotlivé kousky ukládáme na plech vyložený pečicím papírem. Jejich povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kořením, semínky, hrubou solí a podobně. Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi čtvrt hodiny, podle velikosti jednotlivých kousků ryby. Podáváme s kysanou smetanou a libovolným salátem.

Pečená štika plněná zeleninou

1 štika o váze alespoň 1 200 g.
Zeleninová nádivka: 100g červené cibule, 100g jarní cibule, 4 stroužky česneku, 1 citron, 100 ml olivového oleje, kopr, mletá sladká paprika, tymián, petrželka, sůl, pepř, alobal.

Štiku vykucháme a očistíme od šupin a kůži po obou stranách na několika místech nařízneme, osolíme a opepříme. Nakrájíme oba druhy cibule, česnek, citron na malé měsíčky a spolu s kořením, bylinkami a olejem dobře promícháme.
Zeleninovou směsí vydatně naplníme štiku, co zbude, vetřeme a poklademe navrch ryby, pevně zabalíme do alobalu a pečeme na grilu cca 30 40 minut. 4. podáváme s chlebem nebo bramborami pečenými na grilu (očištěné brambory ve slupce rozpůlíme, vložíme mezi ně kousek másla, osolíme, opepříme a pevně zabalíme do alobalu, pečeme podle velikosti brambor cca 40 minut).

Pečený pstruh

800 g brambor, sůl, 4 pstruzi, muškátový oříšek, 4 lžíce hladké mouky, 12 lžic rostlinného oleje, hlávkový salát, 400 g rajčat, 6 lžic vinného octa, pepř, svazek petrželky, citron.

Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme. Mezitím opláchneme a osušíme pstruhy. Potřeme je solí, muškátovým oříškem a obalíme v mouce. Ve 2 pánvích zahřejeme po 4 lžících oleje, na kterém ryby při mírné teplotě 6 minut po každé straně opékáme. Salát pečlivě očistíme, opereme a roztrháme na malé kousky. Rajčata omyjeme, přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Smícháme dohromady vinný ocet, sůl, pepř a všleháme zbytek oleje. Do zálivky dáme rajčata, salát a promícháme. Petrželku opereme, osušíme a krátce před dopečením vložíme pár snítek do výpeku. Pstruhy i petrželku necháme krátce okapat. Na předehřáté talíře rozdělíme pstruhy, zeleninový salát a brambory. Ozdobíme plátky citronu a kadeřavou petrželkou.

Smažené medailónky ze sumce

6 filet ze sumce, sůl, pepř, 2 vejce, strouhanka, citrón, olej, hladká mouka, sladká paprika, petrželka

Vykostěné filetky ze sumce zbavené kůže a tuku osolíme, mírně opepříme a opaprikujeme, obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance.Smažíme v oleji po obou stranách až začnou červenat. Podáváme ozdobené plátky citrónu, čerstvou petrželkou, s brambory, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. Přílohou může být také sezónní zeleninový salát.

Tolstolobik na bílém víně se zeleninou a bylinkami

800 g filetů tolstolobika, 100 g hladké celozrnné mouky, lžíce provensálského koření, 50 ml oleje, 100 g rajčatového protlaku, 2 jarní cibulky, 1 malý lilek, 4 stroužky česneku, 50 g kaparů se stopkou, sůl, mletý pepř, 100 ml bílého vína, hrst bazalky, hrst petrželky.

Kousky dozlatova pečeného tolstolobika ochuceného provensálským kořením perfektně doplňuje na skus podušené zeleniny. Rajský protlak a víno jí dodají pikantní chuť, bylinky ji krásně ovoní. Filet tolstolobika nakrájíme na větší kostky (6 x 6 cm), které obalíme v celozrnné mouce smíchané s provensálským kořením. Kousky ryby opečeme ve velké pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran, potom je shrneme k jedné straně pánve a na volné části orestujeme protlak, na něm na malé kousky nakrájenou zeleninu, zarestujeme ji, osolíme, opepříme, podlijeme vínem, vmícháme nasekané bylinky, přiklopíme a chviličku podusíme. Na talíř klademe kousky ryby a porci dušené zeleniny.