Český rybářský svaz
Místní organizace Hradec Králové

Prodej vánočních stromků od 09.12. do 23.12.2017 od 9hod. do 16hod.

 

Vánoční prodej ryb od 17.12. do 23.12.2017 od 9hod. do 17hod.

 

 

Prodej ryb

IMG_4315
Každý pátek
je možnost zakoupit živé ryby
na Rybárně v Malšovicích od 13,00 hod do 17,00 hod.

Zakoupené ryby usmrtíme, vykucháme a naporcujeme dle přání zákazníka.

 

Nabídka dne:

 

Kapr 1kg - 2,5kg                            79Kč/kg

Kapr od 2,5kg                                89Kč/kg

Amur bílý                                     120Kč/kg

Pstruh duhový                              150Kč/kg

Sumec velký                                 210Kč/kg

 

Taška                                                5Kč/ks

 

Dotazy na telefonu +420 736 609 896

nejsou v prodeji:

Lín obecný                                  125Kč/kg

Candát obecný                            370Kč/kg

Tolstolobik                                     57Kč/kg

Štika obecná                                260Kč/kg

 

 

 

 

Recepty na sladkovodní ryby

Biftek z kapra

800 g kapřích filetů, 120 g prorostlé slaniny, sůl, drcený kmín, pepřové či steakové koření, sádlo nebo olej na pečení, alobal.

Filety z kapra nakrájejte na stejně široké proužky, široké tak, jak chcete mít vysoký „kapří biftek“. Poté je osolte a okořeňte a následně stáčejte tak, že je postavíte na bok a jeden k druhému stlačíte. Kůži přitom vždy stáčejte tak, aby tvořila obloučky kolem nichž je maso kapra, čili byla uvnitř. Když z proužků kapra vytvoříte kulatý „biftek“, obtočte ho plátky slaniny širokými jako maso kapra. Poté si z alobalu připravte proužek stejně vysoký jako biftek a tímto složeným páskem vaše dílo ovažte a následně oba konce stočte pevně k sobě. „Biftek z kapra" pak pečete na rozpáleném tuku z obou stran. Lze využít i grilovací desku či kontaktní gril. Při pečení se proužky masa spečou k sobě. Na talíři doplňte „biftek“ vinnou, hříbkovou omáčkou, nebo jinou omáčkou, teplou zeleninou, a podobně.

Amur pečený v těstě

600 g amura, 200 g listového těsta, krabička sardelových řezů, směs koření na ryby, sůl, vejce na potření, směs semínek a oříšků, 150 ml kysané smetany.

Nakrájíme si menší porce z amura. Poté je osolíme a okořeníme směsí koření. Můžeme přidat i bylinky a podobně. Listové těsto rozválíme na tenký plát a ten pak rozřežeme na čtverce či obdélníky. Na ně pokládáme kousky okořeněné ryby, vždy s kouskem sardelky. Z těsta pak přeložením vytvoříme kapsu a tu umáčkneme prsty na okrajích.
Jednotlivé kousky ukládáme na plech vyložený pečicím papírem. Jejich povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kořením, semínky, hrubou solí a podobně. Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi čtvrt hodiny, podle velikosti jednotlivých kousků ryby. Podáváme s kysanou smetanou a libovolným salátem.

Pečená štika plněná zeleninou

1 štika o váze alespoň 1 200 g.
Zeleninová nádivka: 100g červené cibule, 100g jarní cibule, 4 stroužky česneku, 1 citron, 100 ml olivového oleje, kopr, mletá sladká paprika, tymián, petrželka, sůl, pepř, alobal.

Štiku vykucháme a očistíme od šupin a kůži po obou stranách na několika místech nařízneme, osolíme a opepříme. Nakrájíme oba druhy cibule, česnek, citron na malé měsíčky a spolu s kořením, bylinkami a olejem dobře promícháme.
Zeleninovou směsí vydatně naplníme štiku, co zbude, vetřeme a poklademe navrch ryby, pevně zabalíme do alobalu a pečeme na grilu cca 30 40 minut. 4. podáváme s chlebem nebo bramborami pečenými na grilu (očištěné brambory ve slupce rozpůlíme, vložíme mezi ně kousek másla, osolíme, opepříme a pevně zabalíme do alobalu, pečeme podle velikosti brambor cca 40 minut).

Pečený pstruh

800 g brambor, sůl, 4 pstruzi, muškátový oříšek, 4 lžíce hladké mouky, 12 lžic rostlinného oleje, hlávkový salát, 400 g rajčat, 6 lžic vinného octa, pepř, svazek petrželky, citron.

Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme. Mezitím opláchneme a osušíme pstruhy. Potřeme je solí, muškátovým oříškem a obalíme v mouce. Ve 2 pánvích zahřejeme po 4 lžících oleje, na kterém ryby při mírné teplotě 6 minut po každé straně opékáme. Salát pečlivě očistíme, opereme a roztrháme na malé kousky. Rajčata omyjeme, přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Smícháme dohromady vinný ocet, sůl, pepř a všleháme zbytek oleje. Do zálivky dáme rajčata, salát a promícháme. Petrželku opereme, osušíme a krátce před dopečením vložíme pár snítek do výpeku. Pstruhy i petrželku necháme krátce okapat. Na předehřáté talíře rozdělíme pstruhy, zeleninový salát a brambory. Ozdobíme plátky citronu a kadeřavou petrželkou.

Smažené medailónky ze sumce

6 filet ze sumce, sůl, pepř, 2 vejce, strouhanka, citrón, olej, hladká mouka, sladká paprika, petrželka

Vykostěné filetky ze sumce zbavené kůže a tuku osolíme, mírně opepříme a opaprikujeme, obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance.Smažíme v oleji po obou stranách až začnou červenat. Podáváme ozdobené plátky citrónu, čerstvou petrželkou, s brambory, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. Přílohou může být také sezónní zeleninový salát.

Tolstolobik na bílém víně se zeleninou a bylinkami

800 g filetů tolstolobika, 100 g hladké celozrnné mouky, lžíce provensálského koření, 50 ml oleje, 100 g rajčatového protlaku, 2 jarní cibulky, 1 malý lilek, 4 stroužky česneku, 50 g kaparů se stopkou, sůl, mletý pepř, 100 ml bílého vína, hrst bazalky, hrst petrželky.

Kousky dozlatova pečeného tolstolobika ochuceného provensálským kořením perfektně doplňuje na skus podušené zeleniny. Rajský protlak a víno jí dodají pikantní chuť, bylinky ji krásně ovoní. Filet tolstolobika nakrájíme na větší kostky (6 x 6 cm), které obalíme v celozrnné mouce smíchané s provensálským kořením. Kousky ryby opečeme ve velké pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran, potom je shrneme k jedné straně pánve a na volné části orestujeme protlak, na něm na malé kousky nakrájenou zeleninu, zarestujeme ji, osolíme, opepříme, podlijeme vínem, vmícháme nasekané bylinky, přiklopíme a chviličku podusíme. Na talíř klademe kousky ryby a porci dušené zeleniny.